James Dobson Family Talk, Bio, Age, Wife, Children, School, Net Worth - Beroemde Mensen In De Vs. (2024)

Beroemde Mensen In De Vs.

James Dobson Biografie

James Dobson is een Amerikaanse evangelische christelijke auteur, radio-omroep en psycholoog. Hij richtte Focus on the Family (FOTF) op in 1977, dat hij leidde tot 2003. James werd gerangschikt als een van de meest invloedrijke woordvoerders van conservatieve sociale posities in het Amerikaanse openbare leven.


Hoewel hij geen gewijde predikant was, werd hij door The New York Times 'de meest invloedrijke evangelische leider van de natie' genoemd, terwijl Slate hem afschilderde als een opvolger van evangelische leiders zoals Jerry Falwell en Pat Robertson.


James Dobson Age

James Clayton Dobson, Jr. is 84 jaar oud. Hij werd geboren op 21 april 1936 in Shreveport, Louisiana. Hij viert zijn verjaardag elke 21 april.

James Dobson Ouders

James werd geboren als James Clayton 'Jim' Dobson, Jr to Myrtle Georgia en James C. Dobson, Sr. Hij groeide op in een religieus gezin waarbij hij met zijn vader reisde toen hij ging prediken.

James Dobson familie

Dobson is bekend als de zoon, kleinzoon en achterkleinzoon van Church of the Nazarene ministers,hoewel hij in geen enkele hoedanigheid voor de denominatie spreekt.


James 'vader heeft nooit gestudeerd. Hij was een evangelist die zijn tijd doorbracht met reizen in het zuidwesten om het evangelie te prediken. Toen zijn ouders reisden, namen ze hem mee, waardoor zijn geloof geestelijk groeide terwijl hij toekeek hoe zijn vader predikte. Zoals de meeste Nazareners was het hem verboden te dansen en naar films te gaan en concentreerde hij zich alleen op zijn studie.

James Dobson Echtgenote | Huwelijk

James trouwde met zijn vrouw Shirley Deere op 26 augustus 1960. Ze wordt nationaal erkend vanwege haar leiderschapskwaliteiten en haar vele bijdragen aan vrouwenzaken, christelijke organisaties en de instelling van het gezin. Ze koos ervoor om fulltime moeder en huisvrouw te worden, na haar huwelijk en de geboorte van haar eerste kind.

James Dobson Family Talk, Bio, Age, Wife, Children, School, Net Worth - Beroemde Mensen In De Vs. (1)

James Dobson Kinderen

Dobson en zijn vrouw Shirley hebben twee kinderen; Ryan en Danae, en twee kleinkinderen. Ryan is een geadopteerd kind van de Dobson en is een fervent voorstander van adoptie, vooral de adoptie van onrustige kinderen. Hij werd geboren in Californië in 1970 en studeerde af aan de Biola University in La Mirada, Californië. Hij is een spreker in het openbaar met een specialisatie in kwesties die verband houden met jongeren en de pro-life beweging.


heeft Kellita Smith een baby gekregen

Feiten en lichaamsmetingen

Hier zijn enkele interessante feiten en lichaamsafmetingen die u over James moet weten.

 • Voor-en achternaam: James Clayton Dobson, Jr.
 • Leeftijd: 84 jaar oud
 • Geboortedatum: 21 april 1936
 • Geboorteplaats: Shreveport, Louisiana
 • Onderwijs: Pasadena College (nu Point Loma Nazarene University genoemd)
 • Verjaardag: 21 april
 • Nationaliteit: Amerikaans
 • Naam van de vader: James C. Dobson, Sr.
 • Moeders naam: Myrtle Georgia
 • Broers en zussen: Om te worden bijgewerkt
 • Echtgenoot: Shirl Oh Deere
 • Kinderen: Ryan en Danae
 • Hoogte: Gemiddelde
 • Gewicht: Gemiddelde
 • Beroep : Evangelische christelijke auteur en psycholoog
 • Netto waarde : $ 1 miljard

James Dobson School

James studeerde academische psychologie. De meeste evangelische christenen in de jaren vijftig en zestig stonden daar niet positief tegenover. Dobson begon te geloven dat hij geroepen werd om een ​​christelijke raadgever te worden, of misschien een christelijke psycholoog. James ging naar Pasadena College dat nu Point Loma Nazarene University heet als een undergraduate, waar hij diende als aanvoerder van het tennisteam van de school.

Hij behaalde zijn doctoraat in de psychologie aan de University of Southern California in 1967; hij diende 14 jaar op de faculteit van de Keck School of Medicine van de universiteit. Dobson werkte een tijdje als assistent van Paul Popenoe bij het Institute of Family Relations, een centrum voor huwelijkscounseling, in Los Angeles.


brandon stanton netto waard

James Dobson Carrière

James is niet langer aangesloten bij Focus on the Family. Hij richtte Family Talk op als een non-profitorganisatie in 2010 en lanceerde een nieuwe radio-uitzending, 'Family Talk with Dr. James Dobson', die begon op 3 mei 2010 op meer dan 300 landelijke stations.

Laden ... Laden ...

Als onderdeel van zijn vroegere rol in de organisatie produceerde Dobson Focus on the Family, een dagelijks radioprogramma dat volgens de organisatie werd uitgezonden in meer dan een dozijn talen en op meer dan 7.000 stations over de hele wereld, en zogenaamd door meer dan 220 miljoen mensen werd gehoord. in 164 landen. De aandacht van het gezin werd ook dagelijks gedragen door ongeveer zestig Amerikaanse televisiestations. Dobson richtte in 1981 de Family Research Council op.


James Dobson nettowaarde

Zijn nettowaarde bedraagt ​​sinds 2014 meer dan $ 1 miljard, deels dankzij nieuwe informatie die is verkregen uit onze betrouwbare bronnen over de inkomsten van het bedrijf met een nettowaarde van meer dan $ 4,5 miljoen. Het nettowaarde van het gezin, dat wordt geschat op meer dan $ 1 miljard.

James Dobson Family Talk

Dit is een christelijke non-profitorganisatie in Colorado Springs, Colorado. De familietoespraak werd in 2010 opgericht door James, de bediening promoot en leert bijbelse principes die het huwelijk, het gezin en de ontwikkeling van kinderen ondersteunen. Sinds de oprichting heeft Family Talk miljoenen gezinnen bediend met uitzendingen, maandelijkse nieuwsbrieven, hoofdartikelen, video's, blogs, boeken en andere bronnen die op aanvraag beschikbaar zijn via de website, mobiele apps en sociale mediaplatforms.

James, die in het radioprogramma bekend staat als Dr. Dobson, wordt in zijn vlaggenschipprogramma, 'Family Talk', vergezeld door bestsellerauteur en gerenommeerde kinderarts, Dr. Meg Meeker. Hij is uitgezonden op meer dan 1200 radio- en online verkooppunten, Family Talk wordt van kust tot kust uitgezonden in de Verenigde Staten en is online overal te horen.

James Dobson Family Talk, Bio, Age, Wife, Children, School, Net Worth - Beroemde Mensen In De Vs. (2)

Dobson familie gesprek foto

James Dobson citaten

Dobson heeft veel citaten die leerzaam en bemoedigend zijn voor zijn luisteraars en lezers van zijn boeken, hier zijn enkele van zijn citaten:

 1. Trouw niet met de persoon met wie je denkt te kunnen leven; trouw alleen met de persoon waarvan je denkt dat je niet zonder kunt.
 2. Mijn nalatenschap doet er niet toe. Het is niet belangrijk dat ik wordt herinnerd. Het is belangrijk dat wanneer ik voor de Heer sta, hij zegt: ‘Goed gedaan, goede en trouwe dienaar.’ Ik wil sterk eindigen.
 3. God heeft ons geroepen om zijn vertegenwoordigers in ons land en in onze wereld te zijn. Selecteer kandidaten die uw mening vertegenwoordigen en werk voor hun verkiezing.
 4. Kinderen zijn geen toevallige gasten in ons huis. Ze zijn tijdelijk aan ons uitgeleend om van ze te houden en een fundament van waarden te leggen waarop hun toekomstige leven zal worden gebouwd.
 5. Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden in het christelijke leven is om voor anderen te zorgen, naar hen te glimlachen en een vriend te zijn voor mensen zonder vrienden.
 6. Toen ik een jaar of tien was, was ik erg onder de indruk van de manier waarop Tarzan door de bomen van wijnstok tot wijnstok kon slingeren. Niemand heeft me ooit gezegd: ‘Probeer dit niet thuis.’
 7. Ik neem hom*oseksuelen niet de schuld dat ze boos zijn als mensen zeggen dat ze ervoor hebben gekozen om hom*o te zijn, omdat ze dat niet doen.
 8. Als het traditionele huwelijk niet de wet van het land is, houdt de instelling van het gezin op te bestaan.
 9. Ik wil geen fout maken die de zaak van Christus laat in mijn leven pijn zou doen, dus ik ga er alles aan doen om veel mensen tot Christus te brengen. Als hij me in dat opzicht kan gebruiken via ‘Family Talk’, zal dat mijn grootste erfenis zijn.
 10. Mijn observatie is dat vrouwen alleen wachten tot hun man het leiderschap op zich neemt.

James Dobson Donald Trump

Dobson bekritiseerde publiekelijk uitspraken van de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama in Obama's 'Call to Renewal'-toespraak in 2006 op 24 juni 2008. Hij zei dat Obama het traditionele begrip van de Bijbel manipuleerde om in zijn eigen wereldbeeld te passen. Op 23 oktober 2008 schreef Dobson een brief uit 2012 in het Amerika van Obama waarin werd geïnitieerd dat een presidentschap van Obama zou kunnen leiden tot:

 1. Verplichte hom*oseksuele leringen op alle scholen;
 2. het verbieden van vuurwapens in hele staten; het einde van de padvinders,
 3. Thuisonderwijs,
 4. Christelijke schoolgroepen,
 5. Christelijke adoptiebureaus en praatradio; p*rnografie op primetime- en dagtelevisie;
 6. Verplichte bonussen voor hom*oseksuele soldaten; terroristische aanslagen in heel Amerika; de nucleaire bombardementen op Tel Aviv;
 7. De verovering van het grootste deel van Oost-Europa door Rusland;
 8. Het einde van de gezondheidszorg voor Amerikanen ouder dan 80;
 9. Onbeheerste benzineprijzen;
 10. De complete economische ramp in de Verenigde Staten en onder andere catastrofes.

Enkele dagen na de presidentsverkiezingen van 2008 meldde James in zijn radioprogramma dat hij rouwde om de verkiezing van Obama, bewerend dat Obama kindermoord steunde, verantwoordelijk zou zijn voor de dood van miljoenen ongeboren kinderen en de meest liberale rechters zou delegeren aan het Hooggerechtshof dat we ooit hebben gehad.

Tijdens een Nationale Gebedsdag in het Capitool noemde Dobson Barack Obama de abortuspresident. Dobson meldde dat president Obama, voordat hij werd verkozen, heel duidelijk had gemaakt dat hij de abortuspresident wilde worden en hij maakte er geen doekjes om.

Hij bleef ook zeggen dat Obama echt zou promoten en steunen, en dat heeft hij gedaan, en in zekere zin is hij de abortuspresident. Veel mensen klaagden over wat Dobson zei en beweerden dat Dobson de nationale gebedsdag gebruikte voor partijdige doeleinden, onder hen was Rep. Janice Hahn.

James Dobson-website

De website van Dobsons: www.drjamesdobson.org

hoeveel weegt Prince Fielder

James Dobson Books

 1. Het nieuwe kind met een sterke wil, 22 augustus 2014
  door James C. Dobson
  Kindle-editie
 2. Jongens grootbrengen 22 augustus 2014
  door James C. Dobson
  Kindle-editie
 3. Meisjes grootbrengen: praktisch advies en aanmoediging voor degenen die de volgende generatie vrouwen vormgeven 22 aug.2014
  door James C. Dobson
  Kindle-editie
 4. Liefde moet moeilijk zijn: nieuwe hoop voor huwelijken in crisis 21 december 2010
  door James C. Dobson
  Kindle-editie
 5. The New Dare to Discipline 22 augustus 2014
  door James C. Dobson
  Kindle-editie

Wie is James Dobson?

James Dobson is een Amerikaanse evangelische christelijke auteur, psycholoog. In 1977 richtte hij Focus on the Family (FOTF) op, dat hij tot 2003 leidde.

Hoe oud is James Dobson?

James Clayton Dobson, Jr. is 84 jaar oud. Hij werd geboren op 21 april 1936 in Shreveport, Louisiana.

Hoe lang is James Dobson?

Zijn lengte is niet bekend bij het publiek, omdat het nergens in 2020 is gedocumenteerd

Is James Dobson getrouwd?

James trouwde op 26 augustus 1960 met zijn vrouw de voormalige Shirley Deere.

Hoeveel is James Dobson waard?

Zijn nettowaarde bedraagt ​​sinds 2014 meer dan $ 1 miljard

Madeline O'Reilly, Bill O'Reilly's dochter

Waar woont James Dobson?

James woont in Colorado Springs, Colorado met zijn vrouw Shirley.

Is James Dobson dood of levend?

Dobson leeft en verkeert in goede gezondheid. Er zijn geen meldingen dat hij ziek is of gezondheidsproblemen heeft.

Waar is James Dobson nu?

James is een evangelische christelijke auteur, psycholoog en oprichter in 1977 van Focus on the Family (FOTF), dat hij tot 2010 leidde.

Twitter

Tweets door DrJamesCDobson

James Dobson Family Talk, Bio, Age, Wife, Children, School, Net Worth - Beroemde Mensen In De Vs. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6260

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.